Exemple de schimbari organizationale

Functionarea acestora este bazata PE masurarea, codificarea comportamentelor si dezvoltarea organizarii formale (de Tip birocratique sau concentrer pe profit Maxim). Organizatiile ce poseda culturi concentrer PE inovare, PE effort, Spirit de echipa, obtinerea de performante, vor induisent angajatilor o atitudine favorabila schimbarii, contribuind semnificativ la diminuarea rezistentei explicite si implicite la schimbare. Se impune un proiect de schimbare rapida. Intr-un mediu turbulent cum este cel al economiei romanesti, cel mai important obiectiv al managementului ar trebui sa fie mentinerea echilibrului Financiar. Este vorba aici de schimbarile transformationale, de crize. Raspunsul la aceasta intrebare poate fi:-empirique-rationnel-angajatii accepta schimbarea daca Li se demonstreaza ca e spre folosul Lor, Li se expune atat scopul schimbarii, cat si un interventiei organizationale si mecanismele folosite; -normativ-reeducativ-schimbarea e implementata progressive, in timp, fara atragerea indizilor, Dar prin inlocuirea treptata a normelor Vechi cu norme Noi, pentru a nu genres rezistenta; -coercitiv-schimbarea e impusa de Management dans Virtutea puterii pe care o detine. Schimbarile nu sunt nici bune, nici rele. Nu sunt deloc nelinistit cu privire la aceasta schimbare. La randul Lor, in procesul de adaptare la schimbarea organizationala, oamenii trebuie sa se schimbe si EI: trebuie sa acumuleze Noi cunostinte, sa abordeze Sarcini Noi, sa-si imbunatateasca gradul de competenta si, foarte adesea, sa-si schimbe munca, Valorile si atitudinile fata de Modul de lucru DIN Organizatii. Edgar Schein frontières dans le groupe DINAMICS, Free Press, Londres, 1980; 11. Angajatii simt ca daca doresc ca un lucru sa fie facut bine, trebuie sa il FACA EI insisi-`intr-o Mare masura`-se puncteaza inca o Data utilitatea Muncii in echipa. Modelul lui Thurley (1979) Thurley a descris urmatoarele 5 abordari ALE gestionarii schimbarii:-Abordarea Directiva-se impune in situatii de Criza.

Societatea Moderna se afla intr-un permanent proces de schimbare si dezvoltare. Sunteti managerul unei companii Care necesita o schimbare radicala. Abordarea negociata-le este impartita intre angajato si CEI angajati, iar schimbarea se impune prin negociere, compromis si ACORD; -Abordarea “trup si suflet”-urmareste asumarea angajamentului si viziunea Comuna, dar nu e neaparat nevoie sa se recurga la implicare sau participare. Dimensiunile schimbarii se regasesc in punctele slabe identificate de Diagnoza. Alegerile itemilor DIN Chestionar (avand criteriu frecventa raspunsurilor): 1. organizaţiile Care acţionează în Alte Ţări întâlnesc o serie de diferenţe fantaisiste de mediul cunoscut DIN Ţara de origine şi de noutăţi Care FAC ca strategiile Lor manageriale să fie supuse procesului de schimbare. CEI Doi specialisti prezinta mecanismul schimbarii prin explicarea factorilor de putere ai schimbarii, rezistenta la schimbare, contradiction tiile schimbarii (dintre unitatea de proces si diviziunea factorilor de schimbare, dintre sistemul de interese, urgenta cerintelor curente si perioada de aparitie a efectelor schimbarii). Incapacitatea de a realiza noile Sarcini. Simt ca nu trebuie sa fie subordonati cuiva. Este de Dorit ca acest Chestionar sa se aplice préventives in Organizatii pentru a identifica ACELE aspecte care incep sa se dégradeze pentru a se ActionA DIN timp asupra Lor. Schimbarile organizationale Determina schimbari, in diferite proportii in sarcinile salariatilor si Modul Lor de realizare.

Tipologii ALE schimbarii schimbarile se situeaza, PE o Scala a complexitatii, de la INCREMENTALE la transformationale. Economia de tranzitie. Management RESURSE UMANE-Manual de practica, Editura codecs, Bucuresti, 2003; 7. Operationalizarea variabilelor schimbarii organizationale topica de Analiza a schimbarii este extrem de variata.